Spinattærte
Aftensmad

Spinattærte

8. august 212Opdateret 15. april
af Camilla Zarah Lawes
En ægte fransk klassisker, der vil være et hit på middagsbordet

Ingredienser

  • 1 pakke tærtedej
  • 500 g frisk babyspinat
  • 2 skalotteløg
  • 20 g smør
  • 3 æg
  • 1 dl creme fraiche
  • 120 g roquefort
  • Havsalt, friskkværnet peber
  • 50 g pinjekerner
  • Dijonsennep

Fremgangsmåde

  1. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform, diam. 22 cm med løs bund.
  2. Skyl spinatbladene i flere hold vand, hæld vandet fra og dup bladene tørre.
  3. Skær løgene i fine terninger, rist dem af i smør i en sauterepande og tilsæt spinaten.
  4. Pisk æggene med en gaffel. Tilsæt creme fraiche og pisk videre. Smuldr osten i blandingen, krydr med salt og peber og bland godt rundt.
  5. Fordel løg- og spinatblandingen (uden væde) på tærtebunden, hæld æggemassen over og drys med pinjekerner.Bag tærten ved 210 grader i 20-25 min., til den er gennembagt og servér evt. lun med
  6. sennep.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også