

Spicy tomatsuppe med avocadosalsa
SPICY TOMATSUPPE
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 spsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 2 dåser flåede tomater
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 dåse kidneybønner
- 200 g majs (fra frost)
- salt og friskkværnet peber
AVOCADOSALSA
- 2 avocadoer
- 200 g cherrytomater
- saft af 1 limefrugt
- 2 spsk. olivenolie
- ½ bundt koriander
TILBEHØR
- 4 tortillapandekager eller fladbrød
- 1 spsk. olivenolie
1. Tomatsuppe: Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i en gryde i olie sammen med chiliflager, paprika og spidskommen, til løgene er klare. Tilsæt flåede tomater og bouillon. Kog suppen ved middel varme i 20 minutter. Tilsæt bønner og majs. Kog suppen i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.
2. Avocadosalsa: Halvér avocadoerne; fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Vend avocado og tomat sammen med limesaft og olie. Hak koriander, og bland det i salsaen. Top suppen med salsa lige inden servering.
3. Tilbehør: Rist tortillapandekagerne i olie på en pande, til de bliver sprøde, og servér dem til suppen.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Lammefrikadeller med bulgur og saltet agurk - Få opskriften her
Tirsdag: Teriyaki-kylling med edamamebønner og ris - Få opskriften her
Torsdag: Fuldkorns-tacos med stegt fisk og grøntsager - Få opskriften her
Fredag: Salat med ribeye, bagte rødbeder og kartofler - Få opskriften her