tomatsuppe
Aftensmad

Spicy tomatsuppe med avocadosalsa

af Marie Melchior 2. marts 2022
Foto: Line Falck
Denne suppe føles næsten som at være i Mexico. Top den med avocadosalsa lige inden servering. Få opskriften på spicy tomatsuppe med avocadosalsa her
4 personer
Tid i alt 30 min

SPICY TOMATSUPPE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kidneybønner
  • 200 g majs (fra frost)
  • salt og friskkværnet peber

AVOCADOSALSA

  • 2 avocadoer
  • 200 g cherrytomater
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ bundt koriander

TILBEHØR

  • 4 tortillapandekager eller fladbrød
  • 1 spsk. olivenolie

1. Tomatsuppe: Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i en gryde i olie sammen med chiliflager, paprika og spidskommen, til løgene er klare. Tilsæt flåede tomater og bouillon. Kog suppen ved middel varme i 20 minutter. Tilsæt bønner og majs. Kog suppen i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.

 

2. Avocadosalsa: Halvér avocadoerne; fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Vend avocado og tomat sammen med limesaft og olie. Hak koriander, og bland det i salsaen. Top suppen med salsa lige inden servering.

 

3. Tilbehør: Rist tortillapandekagerne i olie på en pande, til de bliver sprøde, og servér dem til suppen.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lammefrikadeller med bulgur og saltet agurk - Få opskriften her

Tirsdag: Teriyaki-kylling med edamamebønner og ris - Få opskriften her

Torsdag: Fuldkorns-tacos med stegt fisk og grøntsager - Få opskriften her

Fredag: Salat med ribeye, bagte rødbeder og kartofler - Få opskriften her