Spanakopita – det græske svar på spinattærte
Aftensmad

Spanakopita – det græske svar på spinattærte

8. maj 2015Opdateret 15. april
af Timm Vladimir
Spanakopita er en græsk spinattærte der smager skønt og er forholdsvis let at lave

Det skal du bruge

  • ca. 400 g fillodej
  • 1 rund bageform, 30 cm i diameter
  • olie til formen
  • 300 g feta
  • 100 g parmesan
  • 4 store æg
  • 3 dl piskefløde

SPINATFYLD

  • 400 g frisk spinat
  • 3-4 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 1 stor dusk dild
  • ½ muskatnød
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Spinatfyld

  1. Skyl spinaten grundigt, og tør den.
  2. Pil hvidløg, knus det, og steg det i olie på en pande.
  3. Tilsæt spinat og grofthakket dild, og lad det stege med, til spinaten falder sammen.
  4. Hæld spinatblandingen i en skål, og smag til med revet muskatnød, salt og peber.
  5. Afkøl.

Tærte

  1. Forvarm ovnen til 200°.
  2. Læg 2 plader fillodej oven på hinanden, og fordel lidt af spinatfyldet på.
  3. Smør bageformen med olie.
  4. Fold fillodejen om spinaten i en åben, harmonikalignende rulle, og læg den langs siden af bageformen.
  5. Gentag processen med resten af fillodejen og spinatblandingen, så du efterhånden former en tæt pakket spiral i bageformen.
  6. Hak eller riv feta og parmesan groft.
  7. Pisk æg og fløde sammen, og bland feta og parmesan i massen.
  8. Hæld æggemassen over fillodejsspiralen.
  9. Bag spinattærten i ovnen i 40-50 minutter, til den er flot gylden.
  10. Lad tærten hvile på bordet i 5-10 minutter inden servering.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også