Spanakopita – det græske svar på spinattærte
Aftensmad

Spanakopita – det græske svar på spinattærte

8. maj 2015(Opdateret 08.05.15)
Af: af Timm Vladimir
Spanakopita er en græsk spinattærte der smager skønt og er forholdsvis let at lave

Det skal du bruge

  • ca. 400 g fillodej
  • 1 rund bageform, 30 cm i diameter
  • olie til formen
  • 300 g feta
  • 100 g parmesan
  • 4 store æg
  • 3 dl piskefløde

SPINATFYLD

  • 400 g frisk spinat
  • 3-4 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 1 stor dusk dild
  • ½ muskatnød
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Spinatfyld

  1. Skyl spinaten grundigt, og tør den.
  2. Pil hvidløg, knus det, og steg det i olie på en pande.
  3. Tilsæt spinat og grofthakket dild, og lad det stege med, til spinaten falder sammen.
  4. Hæld spinatblandingen i en skål, og smag til med revet muskatnød, salt og peber.
  5. Afkøl.

Tærte

  1. Forvarm ovnen til 200°.
  2. Læg 2 plader fillodej oven på hinanden, og fordel lidt af spinatfyldet på.
  3. Smør bageformen med olie.
  4. Fold fillodejen om spinaten i en åben, harmonikalignende rulle, og læg den langs siden af bageformen.
  5. Gentag processen med resten af fillodejen og spinatblandingen, så du efterhånden former en tæt pakket spiral i bageformen.
  6. Hak eller riv feta og parmesan groft.
  7. Pisk æg og fløde sammen, og bland feta og parmesan i massen.
  8. Hæld æggemassen over fillodejsspiralen.
  9. Bag spinattærten i ovnen i 40-50 minutter, til den er flot gylden.
  10. Lad tærten hvile på bordet i 5-10 minutter inden servering.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også