Spaghetti bolognese
Aftensmad

Spaghetti bolognese

af Louisa Lorang 24. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er spaghetti bolognese. Få opskriften her
30 min 2 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 pastinak, revet
  • 1 gulerod, revet
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 løg, revet
  • olie til stegning
  • 300 g hakket oksekød
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)
  • salt og peber
  • et nip sukker

ENDVIDERE

  • 250 g frisk spaghetti
  • olivenolie
  • ½ potte oregano, plukket
  • revet parmesan

SALAT

  • 100 g blandet salat
  • olie og eddike
  • salt og peber

Opskrift - sådan laver du spaghetti bolognese

  1. Sautér pastinak, gulerod, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter.
  2. Kom kød i gryden, og lad det brune.
  3. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre under låg og jævnlig omrøring i mindst 30 minutter. Smag til.
  4. Kog imens spaghettien i rigeligt og saltet vand, til den er al dente.
  5. Dræn vandet fra den, og vend den med en smule god olivenolie.
  6. Anret din spaghetti bolognese og top derefter med frisk oregano.
  7. Servér straks spaghetti bolognese med rigeligt parmesan og blandet salat til.

 

Spaghetti bolognese kan hurtigt blive en lidt kedelig og kønsløs gryderet, men serverer du den med frisk basilikum og groftrevet parmesan på toppen, skal du se, det bliver gourmetmad igen.

Kødsovsen bliver bedre, jo længere den får lov at stå og simre, og den er faktisk endnu bedre næste dag. Så hvis du har en ordentlig gryde, kan det godt betale sig at lave en dobbeltportion. Så har du også nem og lækker mad i morgen.

Ikke til spaghetti bolognese? Prøv flere opskrifter med spaghetti herunder: 

Andre lækre opskrifter