Mad
19. juli 2018

Sommersalat med laks og butterbean-dip

En mættende salat kan sammensættes på et hav af måder. Vælg en proteinkilde, gode kulhydrater og en cremet dip – så er menuen sat. Her får du opskriften på sommersalat med laks og butterbean-dip
Af: Emma Martiny
Sommersalat med laks og butterbean-dip

Foto: Winnie Methmann

En mættende salat kan sammensættes på et hav af måder. Vælg en proteinkilde, gode kulhydrater og en cremet dip – så er menuen sat. Her får du opskriften på sommersalat med laks og butterbean-dip
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 laksefileter
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 4 dl quinoa
  • 1 bundt grønne asparges
  • 150 g blandet salat
  • 1 bundt radiser
  • 1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. dild, persille og purløg

BUTTERBEAN-DIP

  • 1 dåse butterbeans
  • 1 fed hvidløg
  • saft af ½ citron
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Opskrift - sådan laver du sommersalat med laks og butterbean-dip

1. Skyl quinoaen grundigt i en sigte, og kog den i letsaltet vand i 15 minutter. Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem i smør på en stor pande. Knæk den træede bund af aspargesene, og lad aspargesene stege lidt sammen med laksestykkerne på panden. Skyl og tør den blandede salat. Rens og skær radiserne i tynde skiver.

2. BUTTERBEAN-DIP: Hæld væden fra dåsen med butterbeans. Blend alle ingredienserne til dippen sammen i en blender, til du får en cremet dip. Smag til med citronsaft, salt og peber.

3. SERVERING: Fyld en stor skål eller 4 små skåle med quinoa, butterbean-dip, laks, asparges, radiser og salat. Skyl og hak krydderurterne, drys dem over salaten, og servér.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.