laks
Aftensmad

Sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål

af Emma Martiny 9. februar 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Marinér laksen i sojasauce og honning og få en saftig fisk med masser af smag. Her får du opskriften på sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål

Sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål 

Tid: 20 minutter. Marinering: Mindst 30 minutter. Ovntid: 15 minutter   DET SKAL DU BRUGE 800 g laks (i 4 stykker)   SOJAMARINADE skal og saft af ½ usprøjtet citron 3 spsk. sojasauce 2 spsk. honning  
  KIKÆRTESALAT 2 dåser kikærter 2 modne avocadoer 150 g feta ¼ rødkål saft af 1 limefrugt salt og friskkværnet peber 3 forårsløg 1 håndfuld frisk koriander   PRØV OGSÅ: Stegt laks med ingefær, hvidløg og koriander  

Opskrift - sådan laver du sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål

  1. SOJAMARINADE: Riv skallen af citronen, og pres saften. Bland citronskal og citronsaft med sojasauce og honning.    2. Læg laksestykkerne i en frysepose, hæld marinaden ned til laksen, og bind en knude på posen. Ryst forsigtigt, så marinaden fordeler sig. Lad laksestykkerne marinere i mindst 30 minutter, gerne natten over.   3. Tænd ovnen på 175°, og læg laksestykkerne i et ovnfast fad sammen med al marinaden fra posen. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, eller indtil laksen er netop gennemstegt og let karamelliseret i overfladen.   4. KIKÆRTESALAT: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Bland avocado, kikærter og smuldret feta i en skål. Snit rødkålen helt fint, og vend den i salaten. Pres limesaft over, og krydr med salt og peber. Husk, at fetaen smager salt, så spar på saltet. Top salaten med forårsløg skåret i tynde skiver og grofthakket koriander, og servér med sojamarineret laks.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Tærte med græskar, grønkål og feta – få opskriften her

Onsdag: Indisk kylling med ristet blomkål – få opskriften her

Torsdag: Kartoffel-smørrebrød med smilende æg – få opskriften her

Fredag: Quick pulled pork i tacos med syltet rødkål – få opskriften her