https://dk-femina-backend.imgix.net/storage_1/media/1352-mad-mandag.jpg
Aftensmad

Sød kartoffeltærte

27. december 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandsgsopskrift er sød kartoffeltærte. Få opskriften her

Sød kartoffeltærte til 2 personer (slowfood)

INGREDIENSER

100 g fintmalet hvedemel 150 g fuldkornshvedemel 100 g koldt smør i terninger + smør til formen 1-2 tsk. salt 2-4 spsk. koldt vand FYLD 400 g søde kartofler lidt olivenolie 1 løg i tynde både 3 fed hvidløg i tynde skiver salt og peber 2 æg 3-4 spsk. græsk yoghurt 100 g feta 75 g revet parmesan TILBEHØR salat Opskrift - sådan laver du sød kartoffeltærte 1. Bland mel og smør, til det har konsistens som krummer. Kom salt i, og saml dejen med lidt vand. Sæt den på køl i 15 minutter. 2. Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger. Rist dem i olivenolie på en varm pande i 5-6 minutter, uden at de tager farve. Kom løg og hvidløg ved, og steg i et par minutter. Krydr med salt og peber. Lad det køle lidt. 3. Tryk dejen ud i formen, og lad bare dej hænge lidt ud over kanten. Forbag tærtebunden ved 180° i 8-10 minutter, og trim evt. kanten. 4. Pisk æg og yoghurt sammen, og kom smuldret feta i. Vend grøntsagerne i; kom fyldet i tærtebunden, og drys med parmesan. Bag tærten ved 180° i ca. 25-35 minutter, eller til fyldet har sat sig. 5. Servér straks, gerne med en fyldig salat til. TIP: Du kan lave tærten med græskar i stedet for søde kartofler. De skal stege lidt kortere på panden.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Muslinger i tomatsauce med fennikel - Få opskriften her

ONSDAG: Bøffer med rødbedesalat - Få opskriften her

TORSDAG: Grønkålssalat med ristede mandler, kylling og blå ost - Få opskriften her

FREDAG: Lange i parmaskinke med blød polenta - Få opskriften her

Læs også