Aftensmad

Sød kartoffeltærte

27. december 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandsgsopskrift er sød kartoffeltærte. Få opskriften her

Sød kartoffeltærte til 2 personer (slowfood)

INGREDIENSER

100 g fintmalet hvedemel 150 g fuldkornshvedemel 100 g koldt smør i terninger  + smør til formen 1-2 tsk. salt 2-4 spsk. koldt vand   FYLD 400 g søde kartofler lidt olivenolie 1 løg i tynde både 3 fed hvidløg i tynde skiver salt og peber 2 æg 3-4 spsk. græsk yoghurt 100 g feta 75 g revet parmesan   TILBEHØR salat   Opskrift - sådan laver du sød kartoffeltærte   1. Bland mel og smør, til det har konsistens som krummer. Kom salt i, og saml dejen med lidt vand. Sæt den på køl i 15 minutter.   2. Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger. Rist dem i olivenolie på en varm pande i 5-6 minutter, uden at de tager farve. Kom løg og hvidløg ved, og steg i et par minutter. Krydr med salt og peber. Lad det køle lidt.   3. Tryk dejen ud i formen, og lad bare dej hænge lidt ud over kanten. Forbag tærtebunden ved 180° i 8-10 minutter, og trim evt. kanten.   4. Pisk æg og yoghurt sammen, og kom smuldret feta i. Vend grøntsagerne i; kom fyldet i tærtebunden, og drys med parmesan. Bag tærten ved 180° i ca. 25-35 minutter, eller til fyldet har sat sig.   5. Servér straks, gerne med en fyldig salat til.   TIP: Du kan lave tærten med græskar i stedet for søde kartofler. De skal stege lidt kortere på panden.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Muslinger i tomatsauce med fennikel - Få opskriften her

ONSDAG: Bøffer med rødbedesalat - Få opskriften her

TORSDAG: Grønkålssalat med ristede mandler, kylling og blå ost - Få opskriften her

FREDAG: Lange i parmaskinke med blød polenta - Få opskriften her