Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Små tomattærter med gedeost
15. august 2011
(Opdateret 15.08.11)
Af:
af Louisa Lorang
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på forretten, små tomattærter med gedeost og en praktisk indkøbsliste
Det skal du bruge
400 g små tomater, gerne cocktailtomater
1 fed hvidløg, hakket
¼ dl olivenolie
2 spsk. æbleeddike
2 tsk. sukker
salt
ENDVIDERE
2 løg i både
3 fed hvidløg, hakkede
lidt olivenolie
1 spsk. plukket timian
salt
100 g blød gedeost, f.eks. Tebstrups gedeost i olie
1 æg
¾ dl mælk
salt og peber
6 plader butterdej
1 sammenpisket æg til pensling
150 g revet parmesan
TILBEHØR
lidt plukket timian
200 g blandet salat, vendt med olie og eddike
Fremgangsmåde
Skær tomaterne i halve, og sæt dem på en bageplade med skærefladen opad.
Fordel hvidløg, olivenolie, eddike, sukker og salt på tomaterne, og bag dem ved 150° i 1½-2 timer.
Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie. De skal ikke tage farve, men blive lidt bløde og klare.
Kom timian ved, og krydr med salt. Tag dem af varmen, og lad dem køle lidt.
Pisk gedeost med æg og mælk, og krydr med salt og peber.
Skær butterdejen over på midten.
Smør 6 små tærteforme (eller muffinforme), læg et stykke butterdej i hver form, og pensl dem med æg.
Læg endnu et stykke butterdej "skævt" på, så de to stykker dej danner en stjerne.
Pensl igen med æg, og forbag dejen i 5 minutter ved 200°.
Tryk dejen lidt ned i midten, og fordel løg og hvidløg på dejen.
Hæld ostemasse over, og læg 3-4 bagte tomater øverst.
Top med revet ost, og bag tærterne ved 200° i 10-15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte.
Top dem med lidt timian.
Servér tærterne varme eller lune med sprød salat til.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også