

Små pizzaer med ansjos og oliven
INGREDIENSER
- 25 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 250 g fuldkornsdurummel
- 250 g italiensk hvedemel, gerne tipo 00
TOPPING
- 8 spsk. tomatsauce
- 150-200 g frisk mozzarella
- 2-3 spsk. små sorte oliven uden sten
- 8-16 hele ansjoser i pikant lage, f.eks. fra Lykkeberg
- frisk basilikum (eller oregano)
- friskkværnet peber
- 1-2 spsk. olivenolie
TILBEHØR
- tomatsalat med oliven og basilikum
Opskrift - sådan laver du små pizzaer med ansjos og oliven
1. Rør gæren ud i vandet. Rør olie og salt i. Rør fuldkornsmel og derefter hvedemel i, lidt ad gangen. Dejen skal være blød, men den skal kunne æltes med hænderne. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse. Tril dejen til 8 kugler, og tryk dem helt flade. Læg dem på bageplader med bagepapir, og tryk nogle fordybninger med fingrene.
2. Topping: Smør 1 spsk. tomatsauce på hver pizzabund. Top med skiver af mozzarella og oliven. Skær hovedet af ansjoserne; åbn fisken, og skrab den indvendigt med en lille kniv. Læg dem på pizzaerne sammen med basilikumblade. Krydr med peber. Lad pizzaerne hæve i 20-30 minutter. Dryp med olie, og bag dem i ovnen ved 210° i ca. 20 minutter. Afkøl på en bagerist. Pak dem i bagepapir, hvis de skal transporteres.
TIP: De hele ansjoser er helt bløde og mildere i smagen end andre ansjoser i olie. Er du ikke vild med ansjoser, kan du i stedet toppe pizzaerne med parmaskinke eller chorizo.


Rissalat med tun og kapers
