Mad
21. februar 2022

Kyllingelår med nudelsalat

Denne uges hverdagsopskrifter byder på mad der er perfekt til at spise i det fri. Her får du opskriften på kyllingelår med nudelsalat
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/article/1424-mad-2.jpg

Foto:Henrik Freek

Denne uges hverdagsopskrifter byder på mad der er perfekt til at spise i det fri. Her får du opskriften på kyllingelår med nudelsalat
4 personer

INGREDIENSER

  • 8 kyllingelår
  • 1-2 spsk. olie
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ dl barbecuesauce, f.eks. Santa Maria
  • ½ spsk. flydende honning
  • 1 spsk. citronsaft

NUDELSALAT

  • 100 g kinesiske ægnudler
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 100 g friske bønnespirer
  • 2 spsk. sød eller stærk chilisauce
  • ½ spsk. fiskesauce
  • saft af ½-1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber
  • ½-1 bakke frisk koriander
Annonce

De glaserede kyllingelår smager også fint kolde. Hvis du tager salaten med på tur, så hold nudler og grønt hver for sig, og bland det først, når det skal bruges.

1. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad eller på en bradepande beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter. Bland barbecuesauce med honning og citronsaft, og pensl det på kødet. Steg kyllingelårene i yderligere ca. 15 minutter, til overfladen er flot glaseret.

2. Nudelsalat: Læg nudlerne i en stor skål, og hæld rigeligt med kogende vand over. Lad dem stå i 10 minutter. Hæld vandet fra i en sigte. Skræl og riv gulerødderne groft. Skyl peberfrugten, og skær den i meget tynde strimler. Rens og snit forårsløgene ret fint, og skyl bønnespirerne. Pisk chilisauce, fiskesauce og limesaft sammen, og smag til med salt og peber. Vend nudlerne i. Vend grøntsagerne i til sidst, og pynt med masser af frisk koriander. Servér salaten til kyllingelårene.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.