Opskrift på shepherds pie med lam
Mad

Shepherd’s pie med lam

28. november 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Shepherd’s pie er en fremragende, fyldig ret fra det britiske landkøkken, hvor en kødsauce af lam toppes med et låg af kartoffelmos, der siden bages i ovnen for en sprød top. Her får du opskriften på shepherd’s pie med lam.
1 t og 15 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

Kødsauce:

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • Smagsneutral olie til stegning
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 spsk. tørret rosmarin
  • Salt og peber
  • 1 gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 dl hvidvin
  • 2½ dl oksebouillon
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk. hvedemel

Kartoffelmos:

  • 1 kg kartofler
  • 1 dl mælk
  • 20 g smør
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk rosmarin

Opskrift – sådan laver du shepherd’s pie med lam

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem, til de er møre. Hæld vandet fra gryden. Mos ternene med en kartoffelmoser, stavblender eller elpisker. Tilsæt smør og mælk undervejs. Smag til med salt og peber.

Kødsauce:
Tænd ovnen på 180°. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt lammekød, timian, rosmarin, salt og peber, og brun kødet. Skræl og riv guleroden fint. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Vend begge dele i gryden, og steg i et par minutter. Tilsæt hvidvin, bouillon og tomatpuré, og rør godt. Drys mel i, og rør, indtil saucen tykner. Smag kødsaucen til, og hæld den over i et smurt ovnfast fad eller en tærteform med høje kanter. Top med et jævnt lag kartoffelmos. Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, til toppen er gylden. Pynt med rosmarin, og servér.

Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også