Shepherd’s pie med græskar-kartoffelmos
Aftensmad

Shepherd’s pie med græskar-kartoffelmos

af Emma Martiny 18. oktober 2018
Foto: Winnie Methmann
Shepherd’s pie er gedigen landmad, der gør dig glad. Græskar i mosen giver en fantastisk flot farve. Her får du opskriften på shepherd’s pie med græskar-kartoffelmos
25 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket okse- og/eller lammekød
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 1 spsk. frisk eller tørret timian
  • 1 spsk. frisk eller tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 dl hvidvin
  • 2½ dl oksebouillon
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk. hvedemel

GRÆSKAR-KARTOFFEL-MOS

  • 2 store bagekartofler
  • ½ hokkaidogræskar
  • 25 g smør
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bakke blandet salat

Opskrift - sådan laver du shepherd’s pie med græskar-kartoffelmos 

 

1. GRÆSKAR-KARTOFFEL-MOS: Skræl kartofler, og skær dem i små tern. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Fjern skallen, og skær græskarkødet i tern. Kog kartoffel- og græskartern i en gryde med usaltet vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre, og si kogevandet fra. Mos kartofler og græskar sammen med smør og mælk, brug enten en kartoffelmoser eller en elpisker. Smag til med salt og peber.

2. Tænd ovnen på 180°. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Hak timian og rosmarin fint, hvis krydderurterne er friske. Tilsæt kød, timian, rosmarin, salt og peber, og brun kødet. Skræl og riv guleroden fint. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Vend dem i gryden, og steg i et par minutter. Rør hvidvin, bouillon og tomatpuré i gryden. Drys mel i, og rør igen, indtil saucen tykner. Smag kødsaucen til, og hæld den over i et smurt ovnfast fad eller en tærteform med høje kanter. Top med et jævnt lag græskar-kartoffel-mos. Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, til græskar-kartoffel-mosen er gylden.

3. SERVERING: Servér shepherd’s pie med blandet salat til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Green curry med laks – Få opskriften her

Onsdag: Pitabrød med krydrede kikærter – Få opskriften her

Torsdag: Polenta med ristede svampe og chorizo – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med moderne broccolisalat – Få opskriften her