1. Læg kyllingen på køkkenbordet i mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 180°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og læg den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt. 2. BROCCOLISALAT: Skyl broccoli, skær den i små buketter, og kog dem i et par minutter i saltet vand. Lad dem køle af. Fordel skiver af serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen ved 180° i ca. 5 minutter, til de er sprøde. Rist solsikkekerner på en tør pande, til de bliver gyldne. Skyl og halvér vindruer. Hak rødløg fint. Bland broccoli, solsikkekerner, vindruer, rødløg og tranebær. 3. YOGHURTDRESSING: Rør græsk yoghurt, mayonnaise, hvidvinseddike, salt og peber sammen til en dressing, og vend det i broccolisalaten. 4. SERVERING: Knæk serranoskinken i mindre stykker, og drys den over salaten. Servér til kylling og brød. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Shepherd’s pie med græskar-kartoffelmos – Få opskriften her
Onsdag: Pitabrød med krydrede kikærter – Få opskriften her
Torsdag: Polenta med ristede svampe og chorizo – Få opskriften her