Sesamlaks med dampet spidskål
Aftensmad

Sesamlaks med dampet spidskål

af Julie Hey 3. juli 2018
Foto: Betina Hastoft
Selv om solen bager, og du måske hellere vil være udenfor end at stå i køkkenet, skal du jo have noget godt at spise. Og den lækre laks er lavet på kun 20 minutter. Her får du opskriften på sesamlaks med dampet spidskål
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 store laksebøffer (fileter)
  • Salt og peber
  • 1 spsk. sesamolie
  • Sesamfrø
  • 2 spidskål
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 stængler frisk dild
  • 15 g smør
  • 3 dl cremefraiche, 18 %
  • 1-2 tsk. sennep
  • Friske krydderurter, f.eks. dild, kørvel og/eller purløg

Opskrift - sådan laver du sesamlaks med dampet spidskål

  1. Varm ovnen op til 180°.    2. Dup laksefileterne, pensl med sesamolie og drys med salt og peber. Vend laksekødet i sesamfrø, men undlad skindsiden. Læg fisken i en bradepande med skindsiden nedad og giv fisken 12-15 min. i ovnen afhængigt af størrelse.    3. Fjern de yderste blade fra kålen og skær lidt af stokken fra. Skær kålen i kvarter og skyl den grundigt. Kom 2 dl vand i en gryde med saften fra ½ citron, 3 dildstængler og smør. Lad det koge op og damp spidskålen i gryden i 5 min. Lad den dryppe af i en sigte.   4. Rør cremefraiche med sennep, revet citronskal, citronsaft og hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.    5. Servér kål med sesamlaks, cremefraichedressing og smørdampet spidskål.   PRØV OGSÅ: Rødspætte med sommersalat  

Andre lækre opskrifter