Aftensmad

Secondi Perlehøne Saltimbocca i Moscato

af Gitte Heidi Rasmussen 26. december 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Sådan laver du en lækker perlehøne på en bund af bladbede, med druesauce og råstegte kartofler

Sådan laver du en lækker perlehøne på en bund af bladbede, med druesauce og råstegte kartoflerSecondi Perlehøne Saltimbocca i Moscato

Ingeredienser Fremgangsmåde 8 stk. perlehønebryst med skindog vingeben eller unghaneSalt, peber16 salvieblade8 skiver lufttørret skinkeOlivenolie til bruning½ flaske Moscato d'Asti2 dl hønsefond250 g grønne stenfri druer1 tsk majsstivelse50 g smør½ kg bladbede eller spinatSmørEvt. råstegte kartofler Krydr perlehønebrystet med salt og peber.Læg salviebladene oven på skindet og pak skinken omkring.Brun kødet i olivenolie på begge sider, hæld vinen over og kogkraftigt i et par min.Hæld bouillon ved og lad det simre under låg i 20 min. Tag perlehønebrysterne op, kom druerne i skyen og kog denind til det halve.Jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand, tag panden afvarmen og pisk smørret i.Smag til med salt og peber.Damp bladbede i lidt vand, tilsæt smør og kog i 2-3 min.Anret perlehønen på en bund af bladbede, hæld druesaucenved og server evt. med råstegte kartofler.