Sandwichboller
Aftensmad

Sandwichboller

21. september 2010Opdateret 10. april
af Gitte Heidi Rasmussen
De store sandwichboller er supernemme at lave. Dejen skal bare røres sammen i en skål og sættes i køleskabet natten over. Den bløde dej sættes på bagepladen med to skeer og flyder en anelse ud, så man får nogle store flotte flade boller lige til at flække og fylde efter ønske.

INGREDIENSER (10 stk)

  • 25 g gær
  • 6 dl kærnemælk
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • 1 liter Fuldkornsemmer & spelt mel fra Urtekram eller 5 dl grahamsmel og 5 dl hvedemel
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i kærnemælk, tilsæt salt og sukker og rør melet i lidt ad gangen.
  2. Rør dejen godt igennem, dæk med plastfolie og sæt den til hævning natten over i køleskabet.
  3. Næste dag: Rør dejen igennem og sæt den med to spiseskeer som store boller på bagepapir på en bageplade. Drys med lidt sesamfrø og lad bollerne hæve lunt 1 time.
  4. Bag ved 225 grader i ca. 15 min.

Se flere opskrifter på sandwich her.

Læs også