sandwich
Aftensmad

Sandwich med laksemousse

af Emma Martiny 8. maj 2018
Foto: Winnie Methmann
Sæt tænderne i en sprød luksus-sandwich med mousse af både varm- og koldrøget laks. Her får du opskriften på sandwich med laksemousse
10 min 4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g varmrøget laks
  • 125 g koldrøget laks
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • saft af ½ citron
  • friskkværnet peber

KRYDDERURTEDRESSING

  • 1 håndfuld krydderurter, f.eks. persille, purløg, dild
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • salt og friskkværnet peber

SANDWICHBRØD

  • 8 skiver surdejsbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

TIL SERVERING

  • 1 hovedsalat
  • 1 agurk
  • 1 bundt grønne asparges

Opskrift - sådan laver du sandwich med laksemousse

1. Pil skindet af den varmrøgede laks, og rør laksekødet sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål. Skær den koldrøgede laks i mindre stykker, og rør dem i laksemoussen.

KRYDDERURTEDRESSING

Skyl og hak krydderurterne fint. Rør dem sammen med cremefraiche, salt og peber i en skål.

 

SANDWICHBRØD

Tænd ovnen på 200°. Læg brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, krydr med salt, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er sprøde.

 

SERVERING

  1. Skyl og pluk salaten.
  2. Skyl agurken, og skær den i skiver.
  3. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Læg aspargesene i en sigte, og hæld kogende vand over dem, så de bliver flot grønne.
  4. Smør 4 brødskiver med krydderurtedressing, top med laksemousse, salatblade, agurk og asparges, og læg de 4 sidste brødskiver øverst, så du får i alt 4 sandwich.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Mexicanske majspandekager med kylling – Få opskriften her

Onsdag: Asiatiske frikadeller med spidskålssalat – Få opskriften her

Torsdag: Polenta med ristede grøntsager og pocherede æg – Få opskriften her

Fredag: Ribeye-bøffer med forårssalat og polentafritter – Få opskriften her

Andre lækre opskrifter