Aftensmad

Salat med råmarineret laks og rugbrødscroutoner

af Louisa Lorang 7. april 2022
Foto: Anders Schønnemann
Brug salat med laks som et skønt aftensmåltid med tanker på forår og sommer lige om hjørnet
4 personer

INGREDIENSER

  • 3 tsk. fintrevet økocitronskal
  • ½ dl citronsaft
  • 2 tsk. sukker
  • 300 g laks (Husk, at når du spiser rå laks, bør den have været frosset i mindst 24 timer ved ÷20°)
  • salt

Croutoner

  • 4 ca. 1 cm tykke skiver rugbrød
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Dressing

  • 200 g cremefraiche 18 %
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 håndfuld kørvel, finthakket
  • 2 spsk. finthakket purløg
  • 1 håndfuld dild, finthakket
  • salt

Salat

  • 100 g blandet salat
  • 1 håndfuld dild, plukket
  • 1 håndfuld kørvel, plukket
  • 1 dl hakket purløg
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 agurk
  • 2 avokadoer i skiver

1. Rør citronskal, citronsaft og sukker sammen. Skær laksen i tynde skiver, og vend den i marinaden. Lad den trække indtil servering. 2. Skær rugbrødet i ca. 1 cm store terninger. Vend dem med olie og salt, og steg dem sprøde på en varm pande eller i en 200° varm ovn. 3. Rør cremefraiche med sennep, kørvel, purløg og dild, og smag til med salt. 4. Vend salaten med en smule eddike og olivenolie, og krydr med salt og peber. 5. Lav tynde strimler af agurken med en tyndskræller eller på et mandolinjern. 6. Anret salaten toppet med agurk, avokado og laks. Servér straks med et drys sprøde croutoner. Prøv også: Salat med stenbiderrong, æg og kartofler