

Salat med oksekød, spidskål og koriander
INGREDIENSER
- 1 lille roastbeef, 600-800 g
- olie til stegning
- salt og peber
Dressing
- 1-2 røde chilier (efter temperament)
- ½ dl fiskesauce
- 1 dl limesaft
- 1½ spsk. sukker
Salat
- 1 agurk
- 1 spidskål
- 2 rødløg i tynde både
- 1 stort bundt koriander
- evt. ris
Tip: Du kan også lave denne salat med stegte kyllingebryster i skiver eller helt uden kød!
Opskrift - Sådan laver du salat med oksekød, spidskål og koriander
1. Brun roastbeefen godt på alle sider, og krydr med salt og peber. Steg den færdig ved lav varme eller i ovnen ved 165°, til den har en kernetemperatur på 55-57°. Lad den trække, mens du tilbereder resten.
2. Skær chilien i tynde skiver. Rør limesaft med sukker, til sukkeret er opløst. Kom chili og fiskesauce i, og smag til.
3. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i halvmåner. Snit kålen fint, og vend agurk, kål, løg og koriander med dressingen. Skær stegen i tynde skiver, og vend kødet i dressingen lige inden servering.
4. Lad salaten trække i 10 minutter, og servér den, som den er, eller med ris til.