Aftensmad

Salat med oksekød, spidskål og koriander

af Louisa Lorang 26. april 2022
Foto: Anders Schønnemann
Jeg elsker den spicy thai-inspirerede salat. Jeg spiser den, som den er, men er I sultne, kan du servere kogte ris til. Gerne fuldkornsris, så er retten nemlig både sund og lækker
4 personer

INGREDIENSER

  • 1 lille roastbeef, 600-800 g
  • olie til stegning
  • salt og peber

Dressing

  • 1-2 røde chilier (efter temperament)
  • ½ dl fiskesauce
  • 1 dl limesaft
  • 1½ spsk. sukker

Salat

  • 1 agurk
  • 1 spidskål
  • 2 rødløg i tynde både
  • 1 stort bundt koriander
  • evt. ris

Tip: Du kan også lave denne salat med stegte kyllingebryster i skiver eller helt uden kød!

Opskrift - Sådan laver du salat med oksekød, spidskål og koriander

1. Brun roastbeefen godt på alle sider, og krydr med salt og peber. Steg den færdig ved lav varme eller i ovnen ved 165°, til den har en kernetemperatur på 55-57°. Lad den trække, mens du tilbereder resten.

2. Skær chilien i tynde skiver. Rør limesaft med sukker, til sukkeret er opløst. Kom chili og fiskesauce i, og smag til.

3. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i halvmåner. Snit kålen fint, og vend agurk, kål, løg og koriander med dressingen. Skær stegen i tynde skiver, og vend kødet i dressingen lige inden servering.

4. Lad salaten trække i 10 minutter, og servér den, som den er, eller med ris til.

Prøv også: Salat med stenbiderrong, æg og kartofler