Salat med oksekød, spidskål og koriander
Mad

Salat med oksekød, spidskål og koriander

26. april 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Spis den spicy thai-inspirerede salat som den er, eller server den sammen med kogte ris, hvis du er ekstra sulten. Gerne fuldkornsris, så er retten nemlig både sund og lækker
4 personer

INGREDIENSER

  • 1 lille roastbeef, 600-800 g
  • olie til stegning
  • salt og peber

Dressing

  • 1-2 røde chilier (efter temperament)
  • ½ dl fiskesauce
  • 1 dl limesaft
  • 1½ spsk. sukker

Salat

  • 1 agurk
  • 1 spidskål
  • 2 rødløg i tynde både
  • 1 stort bundt koriander
  • evt. ris

Opskrift - Sådan laver du salat med oksekød, spidskål og koriander

  1. Brun roastbeefen godt på alle sider, og krydr med salt og peber. Steg den færdig ved lav varme eller i ovnen ved 165°, til den har en kernetemperatur på 55-57°. Lad den trække, mens du tilbereder resten.
  2. Dressing: Skær chilien i tynde skiver. Rør limesaft med sukker, til sukkeret er opløst. Kom chili og fiskesauce i, og smag til.
  3. Salat: Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i halvmåner. Snit kålen fint, og vend agurk, kål, løg og koriander med dressingen. Lad salaten trække i 10 minutter, og servér den, som den er, eller med ris til.
  4. Skær stegen i tynde skiver, og vend kødet i dressingen lige inden servering.

Tip: Du kan også lave denne salat med stegte kyllingebryster i skiver eller helt uden kød!

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også