Aftensmad

Salat med boghvede og grillet grønt

af Louisa Lorang 21. juni 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er salat med boghvede og grillet grønt. Få opskriften her

Salat med boghvede og grillet grønt

Boghvede fås i større supermarkeder og er et super produkt, der både er sundt og smager skønt, nærmest af nødder. Kan du ikke skaffe det, så brug perlebyg eller -spelt.

2 dl boghvedegrynsalt2 tsk. dijonsennep1 spsk. flydende honning3 spsk. æbleeddike3 spsk. olivenolie

ENDVIDERE:1 bundt forårsløg1 squash i grove både1 rød peberfrugt i grove bådeolivenoliesalt150 g god gedeost

TILBEHØR:evt. groft brød

Skyl boghveden, og kog den mør uden salt i ca. 15 minutter. Dræn vandet fra, og salt den, mens den er varm.Rør sennep, honning, eddike og olivenolie sammen. Snit toppene af forårsløgene fint, og rens den nederste hvide del. Vend den hvide del af forårsløgene, squash og peberfrugt med en smule olie, og gril grøntsagerne på en varm grill eller grillpande. Vend dem med dressing, rå forårsløg og lun boghvede, og anret salaten toppet med brud af gedeost. Servér straks, evt. med brød til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Salaten kan spises lun eller varm og er skøn at medbringe.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER