salade nicoise
Aftensmad

Salade niçoise med frisk tun og sennepsdressing

af Marie Melchior 29. april 2021
Foto: Line Falck
Ugens mandagsopskrift er salade niçoise med frisk tun og sennepsdressing. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 200 g frisk tun (1 tyk skive)
  • 2 æg
  • 200 g grønne bønner
  • 300 g små kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt radiser
  • 1 håndfuld friskbælgede ærter
  • 4 spsk. sorte oliven
  • 1 rødløg
  • 1 bundt dild

sennepsdressing

  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • godt brød

Måske har du smagt salaten med tun fra dåse, men den får altså en gevaldig opgradering, når den tilberedes med den friske variant. 

Opskrift - sådan laver du salade niçoise med frisk tun og sennepsdressing

  1. 1. Tag tunen ud af køleskabet ca. 30 minutter før stegning. Dup den tør med køkkenrulle. Steg tunen i 3 minutter på hver side på en (grill)pande, så den stadig er helt rå i midten. Læg den til side.
  2. Kog æggene, til de er hårdkogte. Pil dem, og skær dem i både. Skyl og nip bønner. Skrub kartofler. Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Kog kartoflerne møre, ca. 15 minutter, i letsaltet vand i en stor gryde.Lad bønnerne koge med de sidste 5 minutter, og lad aspargesene koge med de sidste 3 minutter.
  3. Hæld kogevandet fra, og fordel de kogte grøntsager på et fad. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Fordel radiser, ærter og oliven på salaten. Skær tunen i skiver, og læg den på salaten. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Drys rødløg og hakket dild over salaten.
  4. Sennepsdressing: Rør sennep sammen med eddike. Pisk olie i, lidt ad gangen, til dressingen er cremet. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten. Servér straks med brød til.