Rødkål med tranebær
Aftensmad

Rødkål med tranebær

af Gitte Heidi Rasmussen 25. november 2014
foto: Bjørn Jakobsen
Hjemmelavet rødkål er den perfekte julemiddags prik over i'et og kan med fordel laves flere dage før - så spring ud i det

Rødkål med tranebær (6-8 pers.)

Rødkål er især populært som tilbehør til den langtidsstegte and, de brune kartofler og den brune sovs. Rødkålen kan laves på flere forskellige måder, og nogle foretrækker den mere krydret end andre. Nogle undlader helt den varme rødkål, og laver en kold fintsnittet udgave tilsat æbler og mandler. Denne opskrift her er på den traditionelle varme rødkål med et tvist af tranebær. 

Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser

¾ kg snittet rødkålAndefedt eller smør100 g soltørrede tranebær1-2 dl konc. tranebærsaftEvt. lidt rødvinseddikeSalt, peber

Vild med rødkål? SØNDAG har samlet de 4 ultimative opskrifter til årets store julemiddag, find opskrifterne her

Sådan gør du

Smelt fedtstoffet i en sauterepande eller wok og steg rødkålen ved middel varme i 2-3 min.

Tilsæt tranebær og -saft og kog i 4-5 min., til væden er fordampet og kålen stadig har lidt bid.

Smag til med rødvins-eddike, salt og peber.

Hvis du vil have en godt mør, mere traditionel rødkål, tilsættes ekstra vand, og kålen simrer for svag varme under låg i ca. 45 min.

LÆS MERE: Du kan også forsøge dig med en sund version af rødkålen med denne lækre, sprøde og utrolig smukke rødkålsalat

LÆS MERE: Til den perfekte julemiddag hører også de brunede kartofler. Få opskriften her