rødkål
Aftensmad

Rødkål

af Camilla Zarah Lawes 30. november 2012
Foto: Lars Ranek
Dejlig sprød rødkål med alle de lækre julekrydderier

RØDKÅL

20 g smør eller andefedt4 stk. allehånde4 stk. kardemomme2-3 stænger kanel10 stk. nelliker½ stort rødkål, fint snittet1 dl. solbæreddike3 spsk. sukker1 spsk. saltfriskkværnet peber

Varm en sauterpande eller en bredbundet gryde op med lidt andefedt (fra indersiden i anden) eller lidt smør, og tilsæt allehånde, kardemomme, kanel og nelliker. Kom rødkålen på panden, og vend det rundt i fedtstoffet i ca. 2-3 minutter. Hæld eddiken på, og vend rundt. Smag til med salt, sukker og peber.

KOKKETIP: Snit rødkålen dagen før, og læg den i en frysepose i køleskabet, og mål krydderierne af i en lille skål, så alt er klart.Skift gerne solbæreddiken ud med en kirsebær- eller balsamicoeddike.

Prøv også: Rødkål i old-school version

Få lækre opskrifter på julens bedste julefrokost

Få opskriften på sprød og saftig flæskesteg her