rødkål
Aftensmad

Rødkål

af Camilla Zarah Lawes 14. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Dejlig sprød rødkål med alle de lækre julekrydderier

RØDKÅL

  • 20 g smør eller andefedt
  • 4 stk. allehånde
  • 4 stk. kardemomme
  • 2-3 stænger kanel
  • 10 stk. nelliker
  • ½ stort rødkål, fint snittet
  • 1 dl. solbæreddike
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • friskkværnet peber

Varm en sauterpande eller en bredbundet gryde op med lidt andefedt (fra indersiden i anden) eller lidt smør, og tilsæt allehånde, kardemomme, kanel og nelliker. Kom rødkålen på panden, og vend det rundt i fedtstoffet i ca. 2-3 minutter. Hæld eddiken på, og vend rundt. Smag til med salt, sukker og peber.

KOKKETIP: Snit rødkålen dagen før, og læg den i en frysepose i køleskabet, og mål krydderierne af i en lille skål, så alt er klart.
Skift gerne solbæreddiken ud med en kirsebær- eller balsamicoeddike.

Prøv også: Rødkål i old-school version

Få lækre opskrifter på julens bedste julefrokost

Få opskriften på sprød og saftig flæskesteg her