Hjemmelavet rødkål - perfekt til julebordet
Mad

Hjemmelavet Rødkål

14. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Sprød rødkål med julens skønne krydderier til julemiddagen - nemt og lækkert. Få opskriften lige her!

Ingredienser:

  • 20 g smør eller andefedt
  • 4 stk. allehånde
  • 4 stk. kardemomme
  • 2-3 stænger kanel
  • 10 stk. nelliker
  • ½ stort rødkål, fint snittet
  • 1 dl. solbæreddike
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • friskkværnet peber

Hjemmelavet rødkål

  1. Varm en sauterpande eller en bredbundet gryde op med lidt andefedt (fra indersiden i anden) eller lidt smør, og tilsæt allehånde, kardemomme, kanel og nelliker.
  2. Kom rødkålen på panden, og vend det rundt i fedtstoffet i ca. 2-3 minutter.
  3. Hæld eddiken på, og vend rundt.
  4. Smag til med salt, sukker og peber.

TIP: Snit rødkålen dagen før, og læg den i en frysepose i køleskabet, og mål krydderierne af i en lille skål, så alt er klart. Skift gerne solbæreddiken ud med en kirsebær- eller balsamicoeddike.

Vi anbefaler at parre vores hjemmelavet rødkål med en sprød og saftig flæskesteg. Få opskriften her:

Læs også