Aftensmad

Rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme

af Mai Knauer 15. december 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme retter med fokus på det grønne. Her får du opskriften på rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme

Rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme til 4 personer

Skøn rødbedesuppe der luner i den kolde tid. Når du bruger skyr frem for cremefraiche, bliver peberrodscremen let og proteinholdig.   INGREDIENSER TIL RØDBEDESUPPE 600 g rødbeder 200 g kartofler 1 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie til stegning 1 tsk. stødt koriander 1 l grøntsagsbouillon salt og friskkværnet peber   BACONDRYS TIL RØDBEDESUPPE 100 g røget bacon i skiver   PEBERRODSCREME TIL RØDBEDESUPPE 1 dl skyr 1 spsk. friskrevet peberrod salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING frisk koriander godt brød  

Opskrift - sådan laver du rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme

  1. Skræl rødbeder og kartofler, og skær dem i tern. Pil hvidløget, og hak det fint. Varm olie op i en gryde. Steg rødbeder, kartofler, hvidløg og stødt koriander i 2-3 minutter. Tilsæt bouillon, og lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.   2. Bacondrys: Steg bacon på en pande, til det er sprødt. Lad det dryppe af på fedtsugende papir.   3. Peberrodscreme: Bland skyr og peberrod. Smag til med salt og peber.   4. Servér rødbedesuppe med bacon-drys, peberrodscreme, frisk koriander og godt brød.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grøn speltsalat med krydret andebryst – Få opskriften her

Laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing – Få opskriften her

Stegt kylling med rosenkålssalat – Få opskriften her

Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner – Få opskriften her