Aftensmad

Rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme

af Mai Knauer 6. april 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme retter med fokus på det grønne. Her får du opskriften på rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme
4 personer

RØDBEDESUPPE

  • 600 g rødbeder
  • 200 g kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber

BACONDRYS

  • 100 g røget bacon i skiver

PEBERRODSCREME

  • 1 dl skyr
  • 1 spsk. friskrevet peberrod
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • frisk koriander
  • godt brød

Skøn rødbedesuppe der luner i den kolde tid. Når du bruger skyr frem for cremefraiche, bliver peberrodscremen let og proteinholdig.

1. Skræl rødbeder og kartofler, og skær dem i tern. Pil hvidløget, og hak det fint. Varm olie op i en gryde. Steg rødbeder, kartofler, hvidløg og stødt koriander i 2-3 minutter. Tilsæt bouillon, og lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.

 

2. Bacondrys: Steg bacon på en pande, til det er sprødt. Lad det dryppe af på fedtsugende papir.

 

3. Peberrodscreme: Bland skyr og peberrod. Smag til med salt og peber.

 

4. Servér rødbedesuppe med bacon-drys, peberrodscreme, frisk koriander og godt brød.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grøn speltsalat med krydret andebryst – Få opskriften her

Laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing – Få opskriften her

Stegt kylling med rosenkålssalat – Få opskriften her

Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner – Få opskriften her