Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Rodfrugttærte
10. september 2010
(Opdateret 10.09.10)
Af:
af Beagle Iuel-Brockdorff
TID: 20 min. + ca. 45 min. bagetid1 portion tærtedej (færdigkøbt)Smør til formenFyld:2 spsk olie1 hakket løg1 hakket fed hvidløg2 bagekartofler¼
Det skal du bruge
1 portion tærtedej (færdigkøbt)
Smør til formen
Fyld
2 spsk olie
1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
2 bagekartofler
¼ selleri
1 stor persillerod
1 stor pastinak
6-7 hakkede, bløde, soltørrede tomater
Salt, peber
Et drys timian
150 g revet ost
Tilbehør
Tomatsalat med peberfrugter og løg, vendt i olie-eddikedressing
Fremgangsmåde
Skræl og riv kartofler og rodfrugter groft. Svits dem et øjeblik med løg og hvidløg i olie i en stegegryde eller wok. Krydr med salt, peber og timian.
Læg tærtedejen i en smurt springform. Fyld rodfrugtblandingen i dejen og bag den ved 160/180 grader (varmluft/alm. ovn) i 25 min.
Drys tærten med ost og bag den færdig i ca. 20 min.
Servér den med tomatsalat.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også