Rodfrugtsalat med citrusdressing og andebryst
Mad

Rodfrugtsalat med citrusdressing og andebryst

21. februar 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge sætter vi fuld fokus på de sunde rodfrugter. Her får du opskriften på rodfrugtsalat med citrusdressing og andebryst
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

INGREDIENSER

  • 2 andebryster
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

RODFRUGTSALAT

  • 200 g gulerødder
  • 200 g pastinakker
  • 200 g æbler
  • 200 g spidskål
  • 2 cm frisk ingefær

CITRUSDRESSING

  • 1 citron
  • ½ appelsin
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • 1 bundt koriander
  • ½ bundt mynte

Opskrift - sådan laver du rodfrugtsalat med citrusdressing og andebryst

1. Varm ovnen op til 200°. Rids fedtsiden på andebrysterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad med fedtsiden opad, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter. De må gerne være lidt rosa indeni.

2. Rodfrugtsalat: Skræl eller skrub gulerødder og pastinakker. Skyl æblerne. Skær gulerødder, pastinakker og æbler i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær spidskålen i tynde strimler. Bland det hele godt sammen i en skål. Skræl ingefærstykket, riv det på et rivejern, og vend det i salaten.

3. Citrusdressing: Pres citron og appelsin – du skal bruge 3 spsk. saft fra hver citrusfrugt. Rør citrussaften sammen med honning og olie, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i rodfrugtsalat.

4. Pynt med plukket koriander og mynte. Servér rodfrugtsalat som tilbehør til de stegte andebryster.

Læs også