Rodfrugtsalat med citrusdressing og andebryst
Aftensmad

Rodfrugtsalat med citrusdressing og andebryst

af Mai Knauer 9. februar 2015
Foto: Columbus Leth
I denne uge sætter vi fuld fokus på de sunde rodfrugter. Her får du opskriften på rodfrugtsalat med citrusdressing og andebryst

Rodfrugtsalat med citrusdressing og andebryst til 4 personer

De fleste rodfrugter fungerer fint i en rå salatblanding, især hvis de snittes i papirtynde skiver. Og så smager de skønt sammen med et godt stykke kød som her.

INGREDIENSER 2 andebryster salt og friskkværnet peber olivenolie   RODFRUGTSALAT 200 g gulerødder 200 g pastinakker 200 g æbler 200 g spidskål 2 cm frisk ingefær   CITRUSDRESSING 1 citron ½ appelsin 2 spsk. akaciehonning 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   PYNT 1 bundt koriander ½ bundt mynte   PRØV OGSÅ: Ristet andebryst på græskarpuré 

Opskrift - sådan laver du rodfrugtsalat med citrusdressing og andebryst

  1. Varm ovnen op til 200°. Rids fedtsiden på andebrysterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad med fedtsiden opad, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter. De må gerne være lidt rosa indeni.   2. Rodfrugtsalat: Skræl eller skrub gulerødder og pastinakker. Skyl æblerne. Skær gulerødder, pastinakker og æbler i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær spidskålen i tynde strimler. Bland det hele godt sammen i en skål. Skræl ingefærstykket, riv det på et rivejern, og vend det i salaten.   3. Citrusdressing: Pres citron og appelsin – du skal bruge 3 spsk. saft fra hver citrusfrugt. Rør citrussaften sammen med honning og olie, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i rodfrugtsalat.   4. Pynt med plukket koriander og mynte. Servér rodfrugtsalat som tilbehør til de stegte andebryster.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Rødbedesalat med hasselnødder, gedeost og kylling – Få opskriften her

Fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat – Få opskriften her

Gulerodsmos med spidskommen og ristet torsk – Få opskriften her

Jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg – Få opskriften her