

Roastbeef med honningmarinerede rodfrugter
DET SKAL DU BRUGE
- 1 roastbeef (ca. 800 g)
- 1 spsk. rapsolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
BAGTE RODFRUGTER
- 400 g gulerødder
- 300 g pastinakker
- 200 g persillerødder
HONNINGMARINADE
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvid balsamicoeddike
- salt og friskkværnet peber
- ½ bundt bredbladet persille
TILBEHØR
- groft brød
PRØV OGSÅ: Salat med roastbeef og ristede svampe
Opskirft - sådan laver du roastbeef med honningmarinerede rodfrugter
1. Tænd ovnen på 175°. Steg roastbeefen godt på alle sider i olie på en pande. Læg den i et ovnfad, krydr med salt og peber, og steg den i ovnen i 20 minutter. Lad den hvile i 10 minutter, og skær den i tykke skiver.
2. BAGTE RODFRUGTER: Skræl gulerødder, pastinakker og persillerødder, og skær dem i grove stykker. Fordel dem i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag dem i en 175° varm ovn i 20-25 minutter, til de er møre og let sprøde.
3. HONNINGMARINADE: Rør honning sammen med olie, eddike, salt og peber. Skyl og hak persillen, og bland den i. Hæld marinaden over de bagte rodfrugter, når de kommer ud af ovnen, og vend rundt. Servér sammen med roastbeef og groft brød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Flæskesteg med ristede kartofler og salat med flødedressing - få opskriften her
Tirsdag: Kylling i kokos med kikærter, chili og edamamebønner - få opskriften her
Onsdag: Flæskestegssandwich med kålsalat og syltede rødløg - få opskriften her
Torsdag: Fiskefrikadeller med laks, kartofler og myntecreme - få opskriften her