Opskrift på ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg
Aftensmad

Ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg

af Camilla Biesbjerg Markussen 12. december 2019
Foto: Betina Hastoft
Det er ikke spor kedeligt at spise rugbrød til aftensmad, når din servering som her er farverig, højtbelagt og fyldt med gode proteiner. Her får du opskriften på ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg.
30 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

    Syltede rødløg:

    • 1 rødløg
    • 1 dl lys eddike
    • 1 dl sukker

    Sauteret spinat:

    • 250 g frisk spinat
    • 1 spsk. olivenolie til stegning
    • Salt

    Spejlæg:

    • 8 æg
    • 2 spsk. olivenolie til stegning
    • Salt og peber

    Til servering:

    • 8 skiver rugbrød
    • 8 skiver røget laks
    • 1 bakke karse
    • 1 tsk. tørrede chiliflager

    Opskrift – sådan laver du ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg

    Syltede rødløg:
    Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Kog eddike og sukker op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Læg løgskiverne i gryden, og lad dem småkoge i lagen i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, og lad rødløg og lage køle af i 15 minutter.

    Sauteret spinat:
    Skyl og afdryp spinaten. Steg spinaten i olie på en pande i ca. 1 minut, til den falder let sammen. Krydr med salt.

    Spejlæg:
    Slå æggene ud på en varm pande med olie, og steg dem til spejlæg. Krydr med salt og peber.

    Servering:
    Rist rugbrødsskiverne sprøde på en brødrister. Anret rugbrødsskiverne med spinat, røget laks, spejlæg og syltede rødløg, og top med klippet karse og et lille drys chiliflager. Servér straks.

     

    Få indkøbslisten til hele ugen her

     

    UGENS ANDRE OPSKRIFTER

    Mandag: Bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner – få opskriften her

    Tirsdag: Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat – få opskriften her

    Onsdag: Broccolitærte med porrer, bacon og estragon – få opskriften her

    Fredag: Entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme – få opskriften her

     

    Læs også