

Ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg
DET SKAL DU BRUGE
Syltede rødløg:
- 1 rødløg
- 1 dl lys eddike
- 1 dl sukker
Sauteret spinat:
- 250 g frisk spinat
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- Salt
Spejlæg:
- 8 æg
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- Salt og peber
Til servering:
- 8 skiver rugbrød
- 8 skiver røget laks
- 1 bakke karse
- 1 tsk. tørrede chiliflager
Opskrift – sådan laver du ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg
Syltede rødløg:
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Kog eddike og sukker op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Læg løgskiverne i gryden, og lad dem småkoge i lagen i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, og lad rødløg og lage køle af i 15 minutter.
Sauteret spinat:
Skyl og afdryp spinaten. Steg spinaten i olie på en pande i ca. 1 minut, til den falder let sammen. Krydr med salt.
Spejlæg:
Slå æggene ud på en varm pande med olie, og steg dem til spejlæg. Krydr med salt og peber.
Servering:
Rist rugbrødsskiverne sprøde på en brødrister. Anret rugbrødsskiverne med spinat, røget laks, spejlæg og syltede rødløg, og top med klippet karse og et lille drys chiliflager. Servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner – få opskriften her
Tirsdag: Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat – få opskriften her
Onsdag: Broccolitærte med porrer, bacon og estragon – få opskriften her
Fredag: Entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme – få opskriften her