Ristet andebryst på græskarpuré er en dejlig hovedret
Aftensmad

Ristet andebryst på græskarpuré

af Camilla Zarah Lawes 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
En rigtig dejlig hovedret med andebryst
4 personer

INGREDIENSER

  • 2 berberiandebryster a 300 g
  • 1 stilk rosmarin
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 1-2 butternut squash, ca. 800 g
  • 200 g mascarponecreme
  • 2 stilke rosmarin
  • havsalt og friskkværnet peber
  • lidt madolie

TILBEHØR

  • 600 g kartofler
  • 1 stilk rosmarin
  • rapsolie
  • havsalt og friskkværnet peber

Rids fedtkanten på andebrysterne, og rist dem med fedtsiden nedad på en meget varm pande, til fedtkanten er flot gylden. Vend brysterne, og lad dem stege videre i 2 minutter. Tag dem fra varmen, og steg dem færdige i en 175° varm ovn i 8 minutter. Lad kødet hvile i 6 minutter, før du skærer det i let skrå skiver. Vask squashen, og skær den i grove stykker. Læg den i et smurt ovnfast fad sammen med rosmarin og salt og peber, og bag den ved 175° i ca. 20 minutter, til den er mør. Tag rosmarinstilken fra, og blend squashen med mascarponen, til du har en lind, ensartet masse. Skær kartoflerne i både, vend dem med rosmarin og salt og peber og olie, og bag dem i en 175° varm ovn i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde. Servér straks til andebryst og græskarpuré.