https://imgix.femina.dk/media/article/1452-mad-4.png
Aftensmad

Risotto med svampe og gorgonzola

17. februar 2022Opdateret 9. april
af Susanne Palmqvist
Foto: Henrik Freek Christensen
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne retter uden kød. Her får du opskriften på risotto med svampe og gorgonzola
4 personer

INGREDIENSER TIL RISOTTO

  • 300 g risottoris
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 250-400 g brune champignoner
  • 40 g parmesan
  • ca. 8 dl god hønsebouillon
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 dl tør hvidvin
  • 60 g gorgonzola
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. ½ bundt persille

TIL SERVERING

  • 1 bakke karse

Risotto med svampe og gorgonzola til 4 personer

Risottoris er korte, buttede ris, der suger meget væde, og som samtidig beholder deres faste kerne (køb dem i velassorterede supermarkeder).

Opskrift - sådan laver du risotto med svampe og gorgonzola

Risotto: Skyl risene i koldt vand i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl bladselleri, og skær den i små tern. Rens champignonerne, og hak dem groft. Riv parmesanosten fint. Varm bouillonen op til kogepunktet, og hold den varm. Rist champignonerne i lidt olie på en pande i 5 minutter. Tag dem af panden. Varm resten af olien op i en tykbundet gryde, og steg løg, hvidløg og bladselleri, uden at det tager farve. Tilsæt risene og halvdelen af champignonerne, og rør kort. Hæld vin på, og lad det koge næsten helt væk. Tilsæt den varme bouillon, lidt ad gangen, og rør, til den er opsuget. Gentag, til risene er møre, men stadig har bid. Det tager ca. 18 minutter. Vend gorgonzola, parmesan og resten af champignonerne i risotto. Smag risotto til med salt, peber og evt. hakket persille. Servér risotto med et drys karse.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også