Aftensmad

Risotto med svampe og gorgonzola

af Susanne Palmqvist 29. december 2014
Foto:Henrik Freek Christensen
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne retter uden kød. Her får du opskriften på risotto med svampe og gorgonzola

Risotto med svampe og gorgonzola til 4 personer

Risottoris er korte, buttede ris, der suger meget væde, og som samtidig beholder deres faste kerne (køb dem i velassorterede supermarkeder).   INGREDIENSER TIL RISOTTO 300 g risottoris 1 løg 3 fed hvidløg 3 stængler bladselleri 250-400 g brune champignoner 40 g parmesan ca. 8 dl god hønsebouillon 3 spsk. olivenolie til stegning 2 dl tør hvidvin 60 g gorgonzola salt og friskkværnet peber evt. ½ bundt persille   TIL SERVERING 1 bakke karse  

Opskrift - sådan laver du risotto med svampe og gorgonzola

  Risotto: Skyl risene i koldt vand i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl bladselleri, og skær den i små tern. Rens champignonerne, og hak dem groft. Riv parmesanosten fint. Varm bouillonen op til kogepunktet, og hold den varm. Rist champignonerne i lidt olie på en pande i 5 minutter. Tag dem af panden. Varm resten af olien op i en tykbundet gryde, og steg løg, hvidløg og bladselleri, uden at det tager farve. Tilsæt risene og halvdelen af champignonerne, og rør kort. Hæld vin på, og lad det koge næsten helt væk. Tilsæt den varme bouillon, lidt ad gangen, og rør, til den er opsuget. Gentag, til risene er møre, men stadig har bid. Det tager ca. 18 minutter. Vend gorgonzola, parmesan og resten af champignonerne i risotto. Smag risotto til med salt, peber og evt. hakket persille. Servér risotto med et drys karse.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Omelet med indiske grøntsager – Få opskriften her

Gulerodssuppe med linser og gedeostcreme – Få opskriften her

Majsbøffer med coleslaw og grøn salat – Få opskriften her

Tortellini med porrer, spinat og valnødder – Få opskriften her