Aftensmad

Risotto med svampe

14. februar 2011
af LYNN ANDERSEN
Foto: BJØRN JAKOBSEN
Lad os fejre kærligheden – på valentinsdag eller en hvilken som helst anden dag. Her har vi kreeret en formidabel candlelight-dinner, der nok skal åbne for sanserne – og nok så vigtigt: En del af middagen kan tilberedes i god tid.

Valentinsdag - perfekt middag for 2:

Hindbær Gin Rickey

 

 

Platte med østers og rejer

 

Risotto med svampe

Baked Alaska

Risotto med svampeTID: 20 min.

Det skal du bruge:

50 g løg2 fed hvidløg150 g friske svampeeller 30 g tørrede blandede skovsvampe40 g smør2 dl risottoris8-10 dl kalve- eller hønsebouillonSalt, friskkværnet peber2 spsk friskrevet parmesanEkstra smør

Sådan gør du:

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Hak svampene fint. Hvis der bruges tørrede svampe, skal de forinden lægges i lunkent vand i 30 min.

Svits løg og hvidløg i smørret nogle minutter uden at det tager farve. Tilsæt risene og vend dem godt, til de bliver klare, men ikke brune.

Spæd med en-to øsefulde bouillon og lad den koge ind. Rør næsten konstant i gryden med en træske. Tilsæt ny bouillon, hver gang risene er næsten tørre.

Halvvejs tilsættes svampene.

Risene er færdige efter 18-20 min., og hvis bouillonen slipper op inden, tilsætter du kogende vand.

Til sidst røres reven parmesan og en klat smør i - risene skal være cremede eller all'onda (bølgende), som er det samme, som al dente er for pasta.

Vidste du, at...

  • ...Valentinsdag, den 14. februar, er kendt som »de elskendes helligdag«. Her udveksler forelskede »kærlighedskort«, blomster, chokolade eller andre kærlige gaver. 
  • Traditionen stammer oprindelig fra USA og er forholdsvis ny i Danmark. 

.