Aftensmad

Risotto med spinat, tomat og artiskok

24. september 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Den italienske klassiker risotto laves traditionelt på arborioris. I denne opskrift har vi skiftet de hvide ris ud med brune ris for at gøre risottoen lidt sundere

Tid: 35 min.Det skal du bruge150 g brune ris, f.eks. riso baldo integrale, der fås i Irma, men almindelige brune er også fine til risotto2 skalotteløg½ spsk olivenolie6 dl hønsebouillon75 g frisk babyspinat100 g grillede artiskokker, drænet vægt50 g semi dried tomater, drænet vægtSalt, peber1 gedeost i krydderolie, drænetPrøv også den skønne Primi Risotto alla piemonte - risotto med trøffel og flødeostSådan gør du1. Skyl risene grundigt.2. Sauter hakket skalotteløg i olivenolie ved lav varme.3. Tilsæt ris og sauter endnu et par min.4. Hæld bouillon ved lidt ad gangen og lad det simre under jævnlig omrøring i ca. 30 min., til risene er ved at være al dente.5. Tilsæt spinat, artiskokker og tomater og varm det hele godt igennem under omrøring i 5 min. Smag risottoen til med salt og peber, server den i tallerkener med en halv skive gedeost på hver.Hold italiensk aften: Server risottoen som forret og farseret porchetta til hovedretSkal der chokolade i desserten? Klik dig igennem galleriet med 25 opskrifter med chokolade og bliv inspireret: