risotto
Aftensmad

Risotto med pastinakker og hasselnødder

2. november 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Pastinakker smager vanedannende godt efter en tur i ovnen, og så er de lækre i en risotto. Her får du opskriften på risotto med pastinakker og hasselnødder

Risotto med pastinakker og hasselnødder 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter  Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 500 g pastinakker  1 spsk. olivenolie 1 håndfuld frisk timian salt og friskkværnet peber 1 løg 2 fed hvidløg 2 spsk. smør til stegning 4 dl risottoris 2 dl hvidvin 1½ l hønsebouillon 50 g friskrevet parmesan  skal af ½ usprøjtet citron  
  TOPPING 50 g hasselnødder 1 æble lidt citronsaft 1 håndfuld frisk timian  
  PRØV OGSÅ: Risotto med svampe og gorgonzola  

Opskrift - sådan laver du risotto med pastinakker og hasselnødder 

  1. Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl pastinakkerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Læg dem i et ovnfast fald, og vend dem med olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til pastinakkerne er gyldne og sprøde i overfladen. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Krydr med lidt salt og peber. Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er al dente.   2. TOPPING: Rist hasselnødderne på en tør pande, og hak dem meget groft. Skyl æblerne, skær dem i tynde skiver, og dryp lidt citronsaft over. Hak timian.   3. SERVERING: Rør parmesan og citronskal i risottoen, og vend de bagte pastinakker i. Anret risottoen i skåle, og pynt med toppingen.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Mexicansk vegetarburger – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår og spaghetti med ricotta – Få opskriften her

Torsdag: Laks med appelsin og fennikelsalat – Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med helbagt knoldselleri – Få opskriften her