Pastinakker smager vanedannende godt efter en tur i ovnen, og så er de lækre i en risotto. Her får du opskriften på risotto med pastinakker og hasselnødder
Det skal du bruge (4 pers)
500 g pastinakker
1 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk timian
salt og friskkværnet peber
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. smør til stegning
4 dl risottoris
2 dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
50 g friskrevet parmesan
skal af ½ usprøjtet citron
TOPPING
50 g hasselnødder
1 æble
lidt citronsaft
1 håndfuld frisk timian
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°.
Skrub eller skræl pastinakkerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.
Læg dem i et ovnfast fald, og vend dem med olie, timian, salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til pastinakkerne er gyldne og sprøde i overfladen.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde.
Krydr med lidt salt og peber.
Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt.
Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe.
Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden.
Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er al dente.
TOPPING
Rist hasselnødderne på en tør pande, og hak dem meget groft.
Skyl æblerne, skær dem i tynde skiver, og dryp lidt citronsaft over.
Hak timian.
SERVERING
Rør parmesan og citronskal i risottoen, og vend de bagte pastinakker i.