Risotto med oksekød, kapers og soltørrede tomater
Aftensmad

Risotto med oksekød, kapers og soltørrede tomater

16. september 2009Opdateret 9. april
af Lone Kjær
Enkel risotto med masser af italiensk inspiration. Risottoen toppes med rødt kød og masser af kørvel.300 g risottoris1 løg1 fed

Det skal du bruge

  • 300 g risottoris
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 8 dl hønsebouillon
  • 100 g parmesanost
  • 2 spsk kapersbær
  • 75 g udblødte soltørrede tomater
  • 1 potte kørvel
  • 1 potte frisk basilikum
  • Salt og peber
  • 4 oksebøffer, 400 g

Fremgangsmåde

  1. Skyl risene. Hak løget og pres hvidløget.
  2. Varm olien i en sauterpande og rist løg, hvidløg og ris, til de er gyldne.
  3. Spæd gradvist til med bouillon, indtil risene har opsuget al væden og er kogt møre. Det tager ca. 20 min.
  4. Varm en grillpande og grill kødet i ca. 3 min. på hver side.
  5. Tag kødet af panden og skær det i skiver.
  6. Hak krydderurterne - gem lidt til pynt.
  7. Skær de soltørrede tomater i strimler og vend dem i risottoen sammen med krydderurter, reven parmesanost og kapersbær.
  8. Smag til med salt og peber og servér risottoen toppet med oksekød i skiver.
  9. Pynt med kørvel.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også