
Aftensmad
Risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe
24. november 2016af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Gør en kødfri dag endnu sjovere med flotte farver på tallerkenen. Her får du opskriften på risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe
Risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe
Antal personer: 4 Tid: 30 minutter DET SKAL DU BRUGE 250 g blandede svampe, f.eks. markchampignoner og østershatte 1 spsk. smør til stegning 4 lilla gulerødder 1 skalotteløg 350 g risottoris 1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning 6-7 dl grøntsagsbouillon 250 g frisk babyspinat 50 g friskrevet parmesan 2 spsk. smør salt og friskkværnet peber PRØV OGSÅ: Risotto med blomkål og persillepestoOpskrift - sådan laver du risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe
1. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de bliver brune og sprøde i kanterne. Sæt dem til side. Skræl gulerødder, og skær dem i bittesmå tern. Pil og hak skalotteløg helt fint. Opvarm olie og smør i en gryde. Svits skalotteløget, til det er klart. Tilsæt gulerodstern og ris. Lad det stege under omrøring, til risene bliver klare. Tilsæt bouillon, lidt efter lidt, og lad risene suge bouillonen til sig, mens du sørger for at røre konstant. Efter 20-25 minutter er risene møre. Konsistensen skal være cremet. Skyl spinaten, og hak den groft. 2. Vend hakket spinat i den færdige risotto. Tilsæt parmesan og smør, og smag til med salt og peber. Anret risottoen med ristede svampe på toppen. Servér straks. TIP: Erstat de lilla gulerødder med to almindelige gulerødder og en lille rødbede.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Jule-frikadeller med quinoa-bønne-salat - Få opskriften her
Onsdag: Stegt svinekam med sveske-abrikos-fyld og bagte kartofler - Få opskriften her
Torsdag: Laks med tomat, stjerneanis og bagte rodfrugter - Få opskriften her
Fredag: Krydret andebryst, grønne linser med rødbeder og spinatsalat - Få opskriften her