Risotto med forårsløg og svampe
Aftensmad

Risotto med forårsløg og svampe

10. marts 2009Opdateret 9. april
af Beagle iuel-brockdorff
Risotto er en klassisk italiensk ret, som kan laves med mange forskellige ingredienser. Men ét er sikkert: Det er vigtigt at bruge den

Det skal du bruge

  • Ca. 20 g tørrede svampe (fx carl johan eller shiitake)
  • 1 stor spsk smør
  • 1 lille løg
  • 100 g champignoner
  • 2-3 forårsløg
  • 200 g risottoris
  • Ca. 1 l bouillon
  • 2-3 spsk friskrevet parmesan eller granaost
  • Evt. 2-4 skiver skinke
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Læg de tørrede svampe i blød i lunkent vand i 10 min.
  2. Kom halvdelen af smørret i en gryde og damp hakket løg, ituskårne champignoner, snittede forårsløg og de udblødte svampe.
  3. Rør risene i og tilsæt bouillonen.
  4. Lad risottoen koge uden låg, mens man tilfører bouillon, når retten begynder at koge tør.
  5. Rør rundt indimellem.
  6. Når risene er tilpas møre, tages de bort fra ilden og osten og evt. hakket skinke røres i.
  7. Smag til og servér straks.

Se flere opskrifter på risotto her.

Risotto er en klassisk italiensk ret, som kan laves med mange forskellige ingredienser. Men ét er sikkert: Det er vigtigt at bruge den rigtige ris. Risottoris minder om grødris, men spørg dig frem, så du får de rigtige.

Læs også