risotto
Aftensmad

Risotto med edamamebønner, porrer og gulerødder

17. marts 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Det er ikke svært at lave risotto, så længe du husker at røre i den, så den ikke brænder på. Her får du opskriften på risotto med edamamebønner, porrer og gulerødder

Risotto med edamamebønner, porrer og gulerødder til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL RISOTTO MED EDAMAMEBØNNER, PORRE OG GULERØDDER 1 skalotteløg 1 porre 2 gulerødder 1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning 300 g risottoris 2½ dl hvidvin ¾ l grøntsagsbouillon 50 g friskrevet parmesan 1 spsk. smør 100 g frisk babyspinat   PYNT evt. friskhøvlet parmesan evt. ærteskud   PRØV OGSÅ: Risotto med blomkål og persillepesto  

Opskrift - sådan laver du risotto med edamamebønner, porrer og gulerødder 

  1. Pil og hak skalotteløg fint. Rens porren, og hak den fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Steg løget i olie og smør i en gryde, til det er klart. Tilsæt porre og gulerødder, og steg i nogle minutter. Tilsæt ris, og steg dem i 1 minut, til de er klare. Hæld hvidvin på, og lad risene opsuge al væden under omrøring. Tilsæt herefter kogende bouillon, lidt efter lidt, og lad risene suge bouillonen til sig under konstant omrøring, inden du hælder mere bouillon på. Efter 20-25 minutter er risene møre og konsistensen cremet. Rør parmesan og smør i risottoen.   2. Skyl spinaten, og vend den i risottoen lige inden servering. Pynt evt. med parmesan og ærteskud.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Minestronesuppe med grønt og kødboller - Få opskriften her

Tirsdag: Dampet laks med artiskokhjerter og edamamebønner - Få opskriften her

Onsdag: Frittata med aspargesbroccoli og chorizo - Få opskriften her

Fredag: Cæsarsalat med asparges - Få opskriften her