Det er ikke svært at lave risotto, så længe du husker at røre i den, så den ikke brænder på. Her får du opskriften på risotto med edamamebønner, porrer og gulerødder
Det skal du bruge
1 skalotteløg
1 porre
2 gulerødder
1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning
300 g risottoris
2½ dl hvidvin
¾ l grøntsagsbouillon
50 g friskrevet parmesan
1 spsk. smør
100 g frisk babyspinat
Pynt
evt. friskhøvlet parmesan
evt. ærteskud
Fremgangsmåde
Pil og hak skalotteløg fint.
Rens porren, og hak den fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Steg løget i olie og smør i en gryde, til det er klart.
Tilsæt porre og gulerødder, og steg i nogle minutter.
Tilsæt ris, og steg dem i 1 minut, til de er klare.
Hæld hvidvin på, og lad risene opsuge al væden under omrøring.
Tilsæt herefter kogende bouillon, lidt efter lidt, og lad risene suge bouillonen til sig under konstant omrøring, inden du hælder mere bouillon på. Efter 20-25 minutter er risene møre og konsistensen cremet. Rør parmesan og smør i risottoen.
Skyl spinaten, og vend den i risottoen lige inden servering. Pynt evt. med parmesan og ærteskud.