Opskrift på Quinoatærte med spinatfyld
Aftensmad

Quinoatærte med spinatfyld

af Emma Martiny 25. december 2019
Foto: Winnie Methmann
Start ugen med en grøn og sund tærte med en sprød bund, der er lavet med quinoa og parmesan. Her får du opskriften på quinoatærte med spinatfyld.
55 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

    Quinoabund:

    • 2 dl quinoa
    • 1 æg
    • 50 g friskrevet parmesan
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tærteform, Ø ca. 30 cm

    Spinatfyld:

    • 500 g hakket spinat fra frost (optøet)
    • 4 æg
    • 1 dl cremefraiche 18 %
    • Salt og peber

    Opskrift – sådan laver du quinoatærte med spinatfyld

    Quinoabund:Tænd ovnen på 200°. Skyl quinoaen, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Lad den kogte quinoa køle en smule af. Rør quinoa sammen med æg, fintrevet parmesan og salt i en skål. Tryk herefter massen ud i et jævnt lag i tærteformen. Forbag tærtebunden i ovnen i 15 minutter, til den har sat sig.

    Spinatfyld:Pres den sidste væde fra den optøede spinat fra gennem en sigte. Pisk spinat sammen med æg, cremefraiche, salt og peber til en jævn masse. Hæld massen i den forbagte tærtebund, og sæt tærten i ovnen i yderligere 20 minutter, til fyldet har sat sig. Servér tærten lun.

     

    Få indkøbslisten til hele ugen her

     

    UGENS ANDRE OPSKRIFTER

    Tirsdag: Karrysuppe med gulerødder og kyllingekødboller – få opskriften her

    Onsdag: Empanadas med oksekød og guacamole – få opskriften her

    Torsdag: Thailandske rejefrikadeller med agurkesalat – få opskriften her

    Fredag: Blomkålssalat med pocheret laks og rugbrødscroutoner – få opskriften her