Quinoa-tærte med blomkål og champignoner
Aftensmad

Quinoa-tærte med blomkål og champignoner

11. april 2017(Opdateret 11.04.17)
Af: af Emma Martiny
Udskift den klassiske tærtebund med en bund af supersund og mættende quinoa. Tærten fylder jeg med blomkål og champignoner, det smager ekstra godt, efter at de er ristet i ovnen. Her får du opskriften på quinoa-tærte med blomkål og champignoner

Det skal du bruge (4 pers)

  • 1 lille blomkål
  • 250 g brune champignoner
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 håndfuld frisk timian (eller 1 spsk. tørret)
  • 25 g friskrevet parmesan

QUINOABUND

  • 2 dl quinoa
  • 1 æg
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

QUINOABUND

  1. Tænd ovnen på 200°. Skyl quinoaen, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter, indtil de små haler frigøres.
  2. Lad den kogte quinoa køle en smule af.
  3. Skyl blomkål; del den i små buketter, og skær dem i skiver.
  4. Rens champignon­er, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i skiver.
  5. Fordel grøntsager og svampe på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, og drys med salt.
  6. Bag dem gyldne og sprøde i den 200° varme ovn, i ca. 30 minutter.

QINOABUND, FORTSAT

  1. Bland æg, fintrevet parmesan, kogt quinoa og salt i en skål.
  2. Rør det godt sammen, og tryk derefter massen ud i et jævnt lag i en tærtebund med en diameter på ca. 30 cm.
  3. Forbag tærtebunden i ovnen i 15 minutter, indtil den har sat sig.
  4. Pisk æg sammen med mælk, salt, peber og 1 spsk. finthakket timian.
  5. Fordel de bagte grøntsager i tærtebunden, og hæld æggemassen over.
  6. Drys med parmesan, og sæt tærten i ovnen igen i ca. 15 minutter, indtil æggemassen er fast.
  7. Pynt med lidt timian, og servér.
TIP: Lav tærten med en almindelig færdigkøbt tærtebund, hvis det skal gå ekstra stærkt. Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også