Udskift den klassiske tærtebund med en bund af supersund og mættende quinoa. Tærten fylder jeg med blomkål og champignoner, det smager ekstra godt, efter at de er ristet i ovnen. Her får du opskriften på quinoa-tærte med blomkål og champignoner
Det skal du bruge (4 pers)
1 lille blomkål
250 g brune champignoner
1 løg
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
5 æg
1 dl mælk
1 håndfuld frisk timian (eller 1 spsk. tørret)
25 g friskrevet parmesan
QUINOABUND
2 dl quinoa
1 æg
50 g friskrevet parmesan
1 tsk. salt
Fremgangsmåde
QUINOABUND
Tænd ovnen på 200°. Skyl quinoaen, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter, indtil de små haler frigøres.
Lad den kogte quinoa køle en smule af.
Skyl blomkål; del den i små buketter, og skær dem i skiver.
Rens champignoner, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i skiver.
Fordel grøntsager og svampe på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, og drys med salt.
Bag dem gyldne og sprøde i den 200° varme ovn, i ca. 30 minutter.
QINOABUND, FORTSAT
Bland æg, fintrevet parmesan, kogt quinoa og salt i en skål.
Rør det godt sammen, og tryk derefter massen ud i et jævnt lag i en tærtebund med en diameter på ca. 30 cm.
Forbag tærtebunden i ovnen i 15 minutter, indtil den har sat sig.
Pisk æg sammen med mælk, salt, peber og 1 spsk. finthakket timian.
Fordel de bagte grøntsager i tærtebunden, og hæld æggemassen over.
Drys med parmesan, og sæt tærten i ovnen igen i ca. 15 minutter, indtil æggemassen er fast.