Quinoa-lasagne med masser af grøntsager
Aftensmad

Quinoa-lasagne med masser af grøntsager

af Emma Martiny 3. januar 2019
Foto: Winnie Methmann
Denne lasagne er måske nok en smule til den sunde side, men lad dig ikke narre af de mange grøntsager – den smager fuldstændig fantastisk! Her får du opskriften på quinoa-lasagne med masser af grøntsager
40 min 4 personer

Grøntsagssauce

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 2 auberginer
  • 1 squash
  • 2 store gulerødder
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl quinoa
  • 1 dl chiafrø
  • 2 spsk. rødvinseddike

Grøntsagsplader

  • 2 store butternutsquash
  • olivenolie
  • salt

Topping

  • 2 friske mozzarellakugler

Ricottacreme

  • 250 g ricotta
  • 1½ dl sødmælk
  • 50 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. friskrevet muskatnød

Opskrift - sådan laver du quinoa-lasagne med masser af grøntsager 

 

 

1. Grøntsagssauce: Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Steg dem i olie i en stor gryde. Skyl auberginer, skær dem i små tern, og lad dem stege med i gryden, til de er gyldne og møre. Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødder, og vend begge dele i gryden. Krydr med salt, peber, basilikum og oregano, og steg, til grøntsagerne falder sammen, og væden er fordampet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon, og bring i kog. Skyl quinoa i en sigte, og tilsæt det sammen med chiafrø. Lad grøntsagssaucen simre i 20 minutter, og smag til med eddike.

 

2. Grøntsagsplader: Tænd ovnen på 200°. Skræl butternutsquash, og skær dem over på tværs. Fjern kernerne, og skær de nederste halvdele i ½ cm tykke skiver på tværs. Skær de øverste halvdele i ½ cm tykke plader på langs. Fordel skiverne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr let med salt. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.

 

3. Ricottacreme: Rør ricotta, mælk, fintrevet parmesan, salt, peber og muskatnød sammen. Fordel et lag grøntsagssauce i fadet. Fortsæt med skiftevis ricottacreme, et lag butternutsquash (brug de små stykker til at ”lappe” hullerne med) og sauce. Afslut med et lag grøntsagssauce.

 

4. Topping: Top lasagnen med mozzarella skåret i skiver. Bag lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°, til osten er gylden.

 

TIP: Savner du de klassiske pastaplader, kan du sagtens bruge dem i stedet for butternutsquash.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med urtecrust og lun gulerodssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Græske oksefrikadeller med rødbede-tzatziki og feta-kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Polenta med kyllingelår og bagte peberfrugter - Få opskriften her

Fredag: Flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon - Få opskriften her