Aftensmad

Primi Risotto alla piemonte – risotto med trøffel og flødeost

21. december 2011
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på den skønneste risotto, server den som tilbehør eller nyd den som hovedret

Her får du opskriften på den skønneste risotto, server den som tilbehør eller nyd den som hovedret Primi Risotto alla piemonte - risotto med trøffel og flødeost

Ingredienser Fremgangsmåde 2-3 skalotteløg1 stilk bladselleri25 g smør4 dl risottoris1 dl tør hvidvin¾-1 liter hønsebouillon100 g mascarpone1 dl revet parmesan50 g trøffelcreme, Cremabianca al tartufo - se tipSalt, peber

Pynt:Revet parmesan og trøffel

Sautér finthakket skalotteløg og fintsnittet bladselleri i smørved lav varme, til løgene er møre.Tilsæt risene og rist endnu 1 min.Hæld hvidvin ved og kog ind.Tilsæt hønsebouillon lidt ad gangen og lad risottoen simreunder omrøring med jævnlig tilsætning af bouillon i ca. 20 min.,til risene er al dente.Tilsæt mascarpone og revet parmesan samt trøffelcremeog smag til med salt og peber.Server straks drysset med lidt revet parmesan samt tyndeskiver trøffel.

TipCrema bianca al tartufo fås i mange specialforretninger, men kan erstattes af en god trøffelolie.