Aftensmad

Porretærte med spinatsalat

af Louisa Lorang 20. december 2010
Foto: Anders Schønnemann
Porretærte med spinatsalat - nem og sund hverdagsmåltid! Få opskriften her

Porretærte til 2 personer:

100 g groft speltmel200 g hvedemel1 tsk. salt100 g smørevt. lidt koldt vand 

Endvidere:

3 porrer2 dl drænet yoghurt 10 %½ dl mælk1 ægsalt og peber100 g revet ost, gerne gruyereTilbehør:100 g babyspinatolie og eddike1 rødløg i tynde skiver 

Sådan gør du:

Bland de 2 slags mel med salt og smør til en dej. Brug evt. et par skefulde koldt vand til at samle dejen med. Tryk dejen ud i en smurt, ca. 33 cm x 12 cm stor form; prik den med en gaffel, og forbag den ved 180° i ca. 8 minutter.Skær imens porrerne i 2-3 cm tykke skiver. Skyl dem grundigt, og sæt dem i den forbagte tærtebund. Pisk yoghurt, mælk og æg sammen med salt og peber, og hæld massen hen over porrerne. Top med revet ost, og bag din porretærte ved 180° i ca. 40 minutter, eller til den er gylden og gennembagt.Vend spinaten med olie og eddike, og anret med løg.Servér porretærte med tilhørende salat.