Porretærte med gedeost
Aftensmad

Porretærte med gedeost

14. januar 2014Opdateret 15. april
af Louise Dandanell Ørsted
Her en en virkelig nem opskrift på en lækker porretærte med gedeost. Men vi har også snydt lidt. For vi har brugt færdig tærtedej til denne porretærte. Men den smager jo stadig hjemmelavet

Ingredienser

  • 1 rulle tærtedej
  • 4 porrer
  • 100 g blød gedeost
  • 1 æg
  • 1 dl piske- eller madlavningsfløde
  • Krydderurter

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Rul tærtedejen ud og læg den i en form, 12 x 25 cm eller diam. ca. 22 cm. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den i ca. 12 min
  2. Rens og skær porrerne i stykker, der passer til din form. Damp porrerne møre i letsaltet kogende vand i ca. 5 min. Dup dem tørre og fordel dem i den forbagte tærte.
  3. Rør gedeost, æg og fløde sammen, krydr med salt og peber og hæld det over porrerne. Bag din porretærte færdig i ca. 20 min. og server pyntet med friske krydderurter.
  4. Server tærten som en let hovedret eller en lækker forret.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også