laks
Mad

Pocheret laks med hash browns og porrer

29. marts 2022
af Camilla Biesbjerg Markussen, Marie Melchior og Carsten Kyster
Foto: Betina Hastoft
Gode rester der er tryllet om til noget helt andet dagen efter er skønt og du sparer tilmed penge. Her får du opskriften på pocheret laks med hash browns og porrer
4 personer

INGREDIENSER

  • 4 laksefileter uden skind
  • 1 limefrugt
  • groft salt

HASH BROWNS

  • 6-7 kogte og afkølede kartofler
  • 1 løg
  • ½ bundt purløg
  • ½ bundt persille
  • 1 æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

SAUTEREDE PORRER

  • 2 porrer
  • 1 dåse majs (150 g)
  • olie til stegning

Hash browns er amerikanske kartoffelkager, som er stegt på panden. De laves af afkølede kogte kartofler og er derfor oplagte at lave en dag, hvor man har kogte kartofler i overskud fra dagen før.

1. Bring en stor gryde med vand i kog. Læg laks, skiver af limefrugt og lidt groft salt ned i vandet, når det koger. Læg låg på, sluk for varmen, og lad lakS stå og trække i gryden i mindst 15 minutter uden at tage låget af.

2. Hash browns: Mos de kogte kartofler med en gaffel. Pil løget, og hak det meget fint. Hak purløg og persille fint, og tag lidt fra til pynt. Rør de mosede kartofler godt sammen med løg, purløg, persille, æg og hvedemel, og krydr med salt og peber. Form kartoffelmosen til flade boller – beregn ca. 2 spsk mos til hver. Opvarm en pande med olie, og steg kartoffelkagerne gyldne og sprøde på begge sider. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

3. Sauterede porrer: Rens porrerne, og skær dem i tynde strimler. Skyl majsene, og lad dem dryppe af. Steg porrer og majs i lidt olie på en pande ved middel varme i ca. 7 minutter.

4. Servering: Anret lakS på en tallerken sammen med hash browns og sauterede porrer. Drys laksen med lidt salt, og pynt med purløg og persille.

Læs også