Opskrift - sådan laver du pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella
Hævetid: I alt mindst 8½ time
1. Rør gæren ud i vandet. Rør sukker, salt og olie i. Tilsæt fuldkorns- og pizzamel, og ælt dejen sammen på en røremaskine eller med hænderne i 5-10 minutter. Læg dejen i en stor skål smurt med olie. Dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 8 timer. Lad herefter dejen stå på køkkenbordet i 30 minutter. Del den i 2, og rul hver del ud til en tynd pizzabund. Læg bundene på bageplader beklædt med bagepapir.
2. TOPPING: Tænd ovnen på 250° varmluft. Smør cremefraiche på bundene, og krydr med rosmarin, salt og peber. Fordel 1 kugle plukket mozzarella på bundene. Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 minutter, til kanten er sprød. Pluk resten af mozzarellaen i mindre stykker. Skyl nektariner, og skær dem i tynde både. Top de varme pizzaer med mozzarella, nektariner, serranoskinke og masser af basilikumblade.
3. SERVERING: Dryp balsamico-
glace over pizzaerne, og krydr med lidt ekstra salt og peber. Servér straks.
TIP: Balsamicoglace er balsamicoeddike, som er kogt ind til en tyk mørk sirup. Fås i de fleste supermarkeder.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Bagt laks med fetacrumble og brombærsalat - Få opskriften her
Tirsdag: Lun pastasalat med squash, tomater og hasselnøddepesto - Få opskriften her
Onsdag: Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme - Få opskriften her
Fredag: Tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør - Få opskriften her