Pizza med rødbede og ricotta
Aftensmad

Pizza med rødbede og ricotta

af Emma Martiny 25. april 2019
Foto: Winnie Methmann
Gør pizzaaftenen ekstra festlig med en pink pizza, der både er lækker og mættende. Her får du opskriften på pizza med rødbede og ricotta
10 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie + lidt til pensling
  • 650 g hvedemel, f.eks. tipo 00

RICOTTACREME

  • 2½ dl ricotta
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og peber

TOPPING

  • 3 store rødbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 håndfuld frisk timian

Opskrift - sådan laver du pizza med rødbede og ricotta 

  1. Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør mel i, lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er spændstig og glat. Pensl dejen med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time.   2. RICOTTACREME: Rør ricotta, olivenolie, fintrevet parmesan, finthakket timian, salt og peber sammen i en skål.   3. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.   4. TOPPING: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl rødbederne, og skær dem i papirtynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern. Smør pizzabundene med ricottacreme, og fordel rødbedeskiverne ovenpå. Pensl med olie, og krydr med salt. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden. Pynt med timian inden servering.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med rustik auberginesauce - Få opskriften her

Onsdag: Blomkålskarry med sprøde kikærter - Få opskriften her

Torsdag: Pappardellepasta med svampe-ragout - Få opskriften her

Fredag: Tagliata med ovnbagte kartofler - Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter