pizza
Aftensmad

Pizza med kødsauce, peberfrugter og chili

af Camilla Zarah Lawes 16. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Kødsauce og pizza på samme tid? Det er en kombination, der kun kan vække lykke ved middagsbordet.Her får du opskriften på pizza med kødsauce, peberfrugter og chili
4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

GROV PIZZADEJ

  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 185 g italiensk fuldkornshvedemel
  • 250 g italiensk hvedemel

KØDSAUCE

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 1 løg
  • 3 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2 dl oksebouillon
  • salt og friskkværnet peber

FYLD

  • 1 rød peberfrugt
  • ½ frisk rød chili
  • 2 kugler frisk mozzarella
  • lidt olie

PYNT

  • bredbladet persille

1. Grov pizza-dej: Rør gær ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.

 

2. Varm ovn og bageplade op til 220°. Rul dejen ud med en kagerulle til en stor pizza på et meldrysset bord, og læg den på et stykke bagepapir.

 

3. Kødsauce: Steg kødet i lidt olie på en pande. Pil og hak løget, og lad det stege med. Vend tomatpuré, bouillon, salt og peber i.

 

4. Træk bagepapiret med pizzabunden over på den varme bageplade, og forbag bunden i ovnen i 5 minutter. Tag den ud, og fordel kødsaucen på den.

 

5. Fyld: Rens peberfrugt og chili, og skær dem i strimler eller tern. Fordel dem oven på kødsaucen. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen. Dryp med lidt olie. Bag pizzaen i yderligere 20-30 minutter.

 

6. Skyl og pluk persille, og drys på pizzaen inden servering.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Fiskesuppe med muslinger, rejer, kartofler og bacon - få opskriten her

Onsdag: Kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos - få opskriten her

Torsdag: Kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat - få opskriten her

Fredag: Mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter - få opskriten her