Sundere pizza med kartofler og grønne asparges
Mad

Pizza med kartofler og grønne asparges

5. maj 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Sund ret forklædt som fastfood. Her får du opskriften på pizza med kartofler og grønne asparges
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • ca. 500 g fuldkorns-hvedemel

FYLD

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2½ dl ricotta
  • 2-3 kartofler
  • 4-5 grønne asparges
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. grøn pesto

Pizza med kartofler og grønne asparges

  1. Opløs gæren i lunkent vand med salt og sukker. Ælt melet i dejen, til den er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og skær et kryds i midten. Lad dejen hæve tildækket i et par timer et lunt sted, til den har dobbelt størrelse.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tynd, rund pizzabund. Læg pizzabunden på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 250°. Smør pizzabunden med 1 spsk. olivenolie og dernæst ricotta.
  3. Skræl kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver, og fordel dem på pizzaen. Knæk den nederste, træede ende af aspargeserne, og fordel aspargeserne på pizzaen.
  4. Skær mozzarella i grove stykker, og fordel den på pizzaen. Dryp med resten af olivenolien, og krydr med salt og peber. Skru ovnen ned til 200°, og bag pizzaen i 20-25 minutter. Dryp pesto over lige før servering.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også