Aftensmad

Pizza med gorgonzola og ansjoser

af Louisa Lorang 28. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er pizza med gorgonzola og ansjoser. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 25 g gær
  • 1½ dl lunet vand (ca. 37°)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. rørsukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g groft hvedemel
  • ca. 125 g fint hvedemel
  • mel til udrulning

ENDVIDERE

  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • salt
  • 100 g gorgonzola
  • 10-12 ansjoser
  • 1 bøffelmozzarella (125 g)
  • 100 g rucola
  • lidt citronsaft

Rør gær ud i lunet vand, og tilsæt salt, sukker og olivenolie. Kom melet i. Du skal måske bruge en smule mere eller mindre, det afhænger af dit mel. Rør eller ælt dejen, til den er glat og blank. Lad den hæve i 30 minutter. Del dejen i to, og rul den tyndt ud på to stykker bagepapir. Pres hvidløget, og rør det med olie. Pensl pizzaerne med hvidløgsolie, og krydr dem med lidt salt. Top med gorgonzola, ansjoser og moz-zarella. Bag pizzaerne en ad gangen på varme bageplader ved 230°, eller så varmt som muligt. De skal have mellem 6 og 12 minutter, alt efter ovn og tykkelse. Top den varme pizza med rucola vendt med lidt citronsaft, og servér straks.