

Pizza med feta og hele tomater
PIZZA-DEJ
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 spsk. salt
- 300 g durum-pizzamel
- ½ dl olivenolie
- ca. 200 g fuldkornshvedemel
PIZZA-FYLD
- 4 spsk. olivenolie
- 1 glas koncentreret tomatpuré (f.eks. fra Urtekram)
- 500 g daddeltomater på stilk
- 50 g pinjekerner
- 4 spsk. sorte oliven uden sten
- 100 g feta
SALAT
- 2 gulerødder
- ½ spidskål
- 100 g rucola
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
1. Pizza-dej: Opløs gæren i vandet i en skål. Rør salt, durummel og olie i. Tilsæt fuldkornsmel, og ælt dejen godt. Drys lidt mel over, og lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Ælt dejen igennem, og rul den med kagerulle ud i en cirkel. Løft dejen over på et stykke bagepapir. Tænd ovnen på 225°, og lad en bageplade blive varm i ovnen.
2. Pizza-fyld: Pensl pizzabunden med 2 spsk. olie, og smør den med tomatpuré. Top med skyllede tomater, pinjekerner, oliven og feta. Tag den varme bageplade ud af ovnen, og løft bagepapiret med pizzaen over på den. Dryp med resten af olien. Bag pizzaen i ovnen i 15-20 minutter, til kanterne er gyldne og sprøde.
3 Salat: Skræl gulerødderne. Snit gulerødder og spidskål helt fint, evt. på et mandolinjern. Vend det sammen med skyllet rucola i en salatskål (brug evt. lidt af rucolaen som topping på pizzaen). Vend salaten med balsamico og olie, og krydr med salt og peber.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Asiatisk kyllingesalat med limedressing - Få opskriften her
Tirsdag: Stegt torsk med lynstegte grøntsager - Få opskriften her
Fredag: Citronmarinerede lammekoteletter med kartoffelsalat - Få opskriften her